UA-129659272-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Coaching voor kind, hond en volwassene


Inhoud


Nieuws

12-11-2018

Vanaf vandaag gaat Conny's Kind-Hond Coaching verder als Coaching bij Conny. Het afgelopen jaar heb ik mij verder ontwikkeld en de bedrijfsnaam paste niet meer bij de diensten die ik wil leveren. Ik heb ervoor gekozen met Coaching bij Conny een nieuwe weg in te gaan en me helemaal op het coachende stuk van mij te richten. Begeleiding van kinderen, honden en volwassenen of een combinatie van deze. Dat is waar mijn hart ligt. En zoals het gezegde gaat... volg je hart, want dat klopt!

Coaching bij Conny

Coaching bij Conny staat voor begeleiding op maat. Samen aan de slag om jouw doelen te bereiken. En dat zonder wie jij bent te willen veranderen. Jij bent namelijk goed hoe je bent! Door je sterke kanten te ontdekken en vaardigheden te vergroten bereik jij je doel. Dit zodat je in de toekomst zelf capabel bent je problemen het hoofd te bieden.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Ik bied altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Stuur een mail naar info@coachingbijconny.nl of bel me op 06-23759642

 

 

Met kindercoaching weer in je kracht komen

Als je als kind regelmatig problemen ervaart in de omgang met bepaalde situaties of anderen mensen doet dat wat met je.

Denk bijvoorbeeld aan:

- moeite met grenzen aangeven of nee zeggen

- problemen met het uiten van emoties

- driftbuien of huilbuien

- faalangst

- angsten

Dit zijn maar een paar voorbeelden die kunnen spelen bij kinderen. Vaak krijg je hier vanzelf een negatief zelfbeeld bij.

Bij kindercoaching werken we oplossingsgericht en kijken we welke oplossingen en vaardigheden al in een kind aanwezig zijn. Het kind leert hoe hij zijn eigen mogelijkheden en vaardigheden in kan zetten om problemen te lijf te gaan. Hierdoor wordt ook het zelfvertrouwen vergroot.

 

 

Nelis en zijn vrouwtje Pino

Nadat Toos, de andere hond in het huishouden van Pino overleed raakte Nelis in een depressie. Hij wou niet meer mee wandelen, had nergens zin in en Pino herkende hem niet meer. Je hond zo zien doet ook wat met je als baas. Het raakt je en doet pijn. Samen zijn we aan de slag gegaan. Omdat Pino ook minder contact kreeg met Nelis hebben we Hersenwerk voor honden ingezet. Samenwerken en ontspannen bezig zijn is het idee daarachter. Nelis bloeide weer op en steeds zag Pino meer van de oude Nelis terug. 

We zijn nu een tijdje verder en Nelis heeft zijn ondeugende streken weer. En hoe vervelend dat in het verleden wel eens was, nu was het super mooi en fijn dit weer te zien!

Kind en hond, helaas niet altijd mooi en leuk

We zien allemaal wel regelmatig vertederende plaatjes voorbij komen van kinderen en hun hond. De andere kant, waarbij het contact niet prettig of veilig verloopt, zien we meestal niet. Dit wil niet zeggen dat het er niet is.

In Nederland worden jaarlijks 75.000 kinderen gebeten door een hond. Vaak is dit de eigen hond of van familie of vrienden en zijn er volwassenen bij aanwezig.

Het belang van op tijd handelen bij spanningen of problemen tussen de hond en kinderen lijkt mij hiermee duidelijk. Door op tijd hulp in te schakelen als de omgang niet prettig verloopt kunnen grotere problemen en incidenten voorkomen worden.

Heb je een vraag over het contact tussen je hond en kinderen? 

Ik bied je een gratis telefonisch gesprek van 30 minuten waarin je je vraag kan stellen en ik je waar mogelijk een advies zal geven. Mocht ik denken dat het probleem niet met een enkel advies is opgelost, dan zal ik je mogelijk een begeleidingsaanbod doen.

Wil jij een gratis telefonisch kind-hond gesprek? Stuur een mail naar info@coachingbijconny.nl, dan plannen we een afspraak in!

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?