UA-129659272-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Inhoud


Nieuws

12-11-2018

Vanaf vandaag gaat Conny's Kind-Hond Coaching verder als Coaching bij Conny. Het afgelopen jaar heb ik mij verder ontwikkeld en de bedrijfsnaam paste niet meer bij de diensten die ik wil leveren. Ik heb ervoor gekozen met Coaching bij Conny een nieuwe weg in te gaan en me helemaal op het coachende stuk van mij te richten. Begeleiding van kinderen, honden en volwassenen of een combinatie van deze. Dat is waar mijn hart ligt. En zoals het gezegde gaat... volg je hart, want dat klopt!

Kijk jij verder?

Gepost 2018/11/23

Wat doe jij als je hond naar je kind gromt? Wat denk je op zo’n moment? Het gebeurt vaak dat mensen als ze naar een situatie, persoon, of gedrag  kijken  daar een oordeel aan geven. Zo zitten wij mensen nu eenmaal in elkaar.

Ik las pas een stukje tekst wat tijdens een onderzoek aan mensen is gepresenteerd. Het ging over een vader die met zijn zoontje in de auto zat en een ongeluk kreeg. De zoon was gewond en moest geopereerd worden. In het ziekenhuis weigert de chirurg het jongetje te opereren met de woorden: Ik voel me niet capabel om mijn zoon te opereren.

De vraag is: Hoe kan dit aangezien de vader toch zelf in de auto zat?

Het antwoord is dat de chirurg de moeder van de jongen is… Het bleek dat 80% van de ondervraagden kon geen antwoord geven op deze vraag. Bijna iedereen dacht bij het woord chirurg gelijk aan een man. Dit laat zien dat wij mensen vaak onbewust al een oordeel/mening hebben.

En hoe zit dat dan met een hond die naar een kind gromt? Wat is jouw eerste oordeel nu? De hond doet vals, want hij mag niet grommen. Het kind zal de hond wel gepest hebben. Of kijk jij verder?

Merk jij het waarschuwingssignaal van je hond op en ga je actie ondernemen? Naar mijn idee doen mensen en honden niets zonder reden. De hond vindt het nodig om een signaal te geven en aan ons als verantwoorde eigenaar is het dan om te ontdekken waarom hij dit vindt. Het waarom is niet altijd 1, 2, 3 gevonden, maar wel ontzettend belangrijk om te ontdekken. Alleen als jij beseft waarom je hond naar je kind gromt kan je iets aan de oorzaak doen. Of dit nu iets is wat je hond betreft, je kinderen of dat het een wisselwerking is.

Om fijn samen te leven en goed voor elkaar te zorgen is het belangrijk dat we verder kijken dan het buitenste laagje. Wat gebeurt er in de kern dat maakt dat een hond of kind zich gedraagt zoals het doet? Pas als we dat zien kunnen we aan de slag en kunnen we iemand (mens of dier) helpen.

Dus sta open voor signalen, pik ze op van je hond en kind en kijk naar de kern. Kan je de kern door alle laagjes niet vinden? Schroom dan niet om om hulp te vragen. Dat is een teken van kracht en niet van zwakte!

Liefs Conny

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?