UA-129659272-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Inhoud


Nieuws

12-11-2018

Vanaf vandaag gaat Conny's Kind-Hond Coaching verder als Coaching bij Conny. Het afgelopen jaar heb ik mij verder ontwikkeld en de bedrijfsnaam paste niet meer bij de diensten die ik wil leveren. Ik heb ervoor gekozen met Coaching bij Conny een nieuwe weg in te gaan en me helemaal op het coachende stuk van mij te richten. Begeleiding van kinderen, honden en volwassenen of een combinatie van deze. Dat is waar mijn hart ligt. En zoals het gezegde gaat... volg je hart, want dat klopt!

Hersenwerk voor honden, meer dan alleen een spelletje

Wat is het?

Hersenwerk voor honden wil zeggen dat de hond tussen allerlei huis tuin en keuken materialen op zoek gaat naar voertjes. Daarbij wordt hij mentaal uitgedaagd door de voertjes te lokaliseren en ze vervolgens te pakken. Hierbij maken honden gebruik van neus, bek en poten. Het mooie is dat iedere hond zijn eigen manier heeft om te puzzelen.

Waarom hersenwerk?

Je kan om verschillende redenen samen met je hond hersenwerken. Allereerst is het natuurlijk heel leuk om samen bezig te zijn. De band tussen jullie wordt sterker en jullie hebben samen een moment van rust en ontspanning. Daarnaast kan je hersenwerk ook inzetten met een doel. Denk aan rust brengen in je hond, onzekere honden meer vertrouwen geven of je kan het inzetten als afleiding op moeilijke momenten voor je hond.

Ook voor geblesseerde honden die rust moeten houden is hersenwerk een uitkomst. 10 minuten hersenwerk staat namelijk gelijk aan 45 minuten wandelen.

Voor welke honden is hersenwerk geschikt?

Alle honden kunnen hersenwerken! Groot, klein, lange neus of korte neus. Spellen en puzzels maak je op maat voor je hond. Iedere hond heeft zijn eigen voorkeuren voor materialen en soorten puzzels. Door een workshop te volgen bij een gecertificeerde begeleider hersenwerk leer je welke voorkeuren jouw hond heeft en hoe je stap voor stap puzzels kan aanbieden aan je hond. Een regelmatig gehoorde uitspraak is dat de hond alles sloopt. Vaak gaat het in de opbouw van de puzzel dan mis. Door te snel te veel aan te bieden raakt de hond gefrustreerd. Een goede begeleider kan je hier meer over vertellen.

Wil je meer weten over hersenwerk voor honden of een afspraak maken voor een workshop? Stuur een mail naar info@coachingbijconny.nl of bel 06-23759642

 

Hieronder lees je wat Kelly vond van haar gevolgde workshop:

Vandaag een hersentraining gekregen voor onze hond Balou. Super deskundig uitgelegd, leuke variatie waardoor onze hond onwijs heeft genoten. Dit smaakt naar meer, echt een aanrader!!!

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?