UA-129659272-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Coaching voor kind, hond en volwassene


Inhoud


Nieuws

12-11-2018

Vanaf vandaag gaat Conny's Kind-Hond Coaching verder als Coaching bij Conny. Het afgelopen jaar heb ik mij verder ontwikkeld en de bedrijfsnaam paste niet meer bij de diensten die ik wil leveren. Ik heb ervoor gekozen met Coaching bij Conny een nieuwe weg in te gaan en me helemaal op het coachende stuk van mij te richten. Begeleiding van kinderen, honden en volwassenen of een combinatie van deze. Dat is waar mijn hart ligt. En zoals het gezegde gaat... volg je hart, want dat klopt!

Kindercoaching

Als ouder wil je het beste voor je kind. Het liefst zie je dat je kinderen een vrij en onbezorgd leven hebben. Helaas is dit niet altijd de realiteit en

kunnen kinderen worstelen met zichzelf of ervaren zij problemen in het dagelijks leven. In dit geval kan kindercoaching een uitkomst zijn.

Als coach help ik je kind met het vinden van de oplossing en deze uit te voeren. Hierdoor worden de vaardigheden en mogelijkheden die kinderen al in zich hebben vergroot. Dit is iets waar zij ook in de toekomst profijt van hebben. De coaching is een kortdurende vorm van begeleiding, waarbij de ontwikkeling van het kind centraal staat.

Wanneer kindercoaching

 • Grenzen aangeven/nee zeggen
 • Faalangst
 • Negatief zelfbeeld
 • Moeite met het uiten van emoties
 • Driftbuien
 • Verlegenheid
 • Sociale vaardigheden
 • Verdriet/veel huilen

 

Dit zijn een paar voorbeelden van situaties of gevoelens waarbij een kind geholpen kan worden met behulp van coaching. Begeleiding van kinderen kan vanaf de leeftijd van 6 jaar. Voor kinderen jonger dan 6 jaar is gezinsbegeleiding mogelijk. Hierbij spelen ouders een grote rol.

Hoe ziet de begeleiding eruit

Ik start altijd met een kennismakingsgesprek. Bij jonge kinderen vind dit gesprek zonder hen plaats. Voor de wat oudere kinderen is het soms juist wel goed bij dit gesprek aanwezig te zijn. Uiteraard gebeurt dit in overleg. Tijdens dit gesprek bespreken we de hulpvraag en kijken we of er een klik is. Zonder een goede klik is het niet mogelijk een goede vertrouwensband op te bouwen en zal de coaching minder effectief zijn. Daarom vind ik het belangrijk om eerst te kijken of jullie met mij een traject aan willen gaan en of ik jullie op een goede manier kan helpen. Dit kennismakingsgesprek is dan ook gratis en vrijblijvend.

Als we gezamenlijk besluiten een begeleiding te starten ziet dit er als volgt uit:

 • Afhankelijk van de leeftijd van het kind vullen ouders samen met het kind een intake formulier in.
 • Hierna volgen 5 coachsessies met het kind.
 • Na de 5 sessies volgt een evaluatiegesprek waarbij we de vorderingen bespreken. Tijdens dit gesprek inventariseren we of het doel bereikt is en de begeleiding afgerond kan worden, of dat er nog een aantal vervolg afspraken gepland gaan worden.

Uiteraard is het niet zo dat er in het tijdsbestek waarin de sessies plaatsvinden geen contact is over de begeleiding. Per kind en situatie kan de vorm waarin dit is verschillen. Daarom vindt dit ook plaats in overleg.

Werkwijze

Als coach sluit ik aan bij de interesses en belevingswereld van het kind. Vanuit 

die interesses ontstaat ook de werkwijze. De materialen en activiteiten die ingezet kunnen worden zijn erg breed. Denk behalve aan gesprekken ook aan knutselen, samen het bos in, spellen doen en natuurlijk ook de inzet van honden. De inzet van een hond kan een grote meerwaarde hebben. Ze kunnen troost en steun geven, maar ook kunnen we praktische oefeningen doen waarbij de hond ingezet wordt. Wat hierbij wel erg belangrijk is, is dat zowel kind als hond zich prettig voelt.

 

Wil je meer weten of een kennismakingsgesprek plannen? Mail me op info@coachingbijconnny.nl              of bel 06-23759642

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?